SHADE napisał(a):choody napisał(a):SHADE wbrew pozorom to pancerny silnik - 400hp+ to się kuje ale wersję 2jz-ge, gte wytrzymują na seryjnych bebechach 500-600hp, pod 900hp wytrzymuje seryjny napęd (oprócz sprzęgła oczywiście) blok podobno 1300hp. Ogólnie 2jz to czołg nie do zaj.....a, ale czołg jak to czołg - kosztuje, ale wart jest swojej ceny, tak samo jak 1jz, rb25. Ciekawostką jest to że wymieniając tylko seryjne dwie turbiny na te z supry mkIII, wydech i icka (nie wspominając o wtryskach itp)czyli praktycznie grosze, można osiągnąć 550hp.
pozdrowionka
tak myslalem ale wolalem zanizyc niz wyjsc na mazyciela 500km na niezakutym silniku robi wrazenie ale co sie dziwic 3 litrowe r6 z gamy toyoty japonce zawsze byli swietnymi inzynieramija osobiscie jestem ogromnym fanem supry mk4 a nakrecilem sie na nia przez ten filmik
osobiscie mnie przeraza ta moc nawet na tor
Mnie urzeka w japońskich r6 dźwięk. Jest taki subtelny nie nachalny dostojny po prostu miód, zastanawiam się co tu zrobić z moim m50 żeby się do takiego dźwięku zbliżyć. Ale nie róbmy już autorowi burdelu naszymi "podnietami"
.pozdrowionka

ja osobiscie jestem ogromnym fanem supry mk4 a nakrecilem sie na nia przez ten filmik

Ile on tam ma koni???